15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.yunustapa.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
MENÜ 
YouTube video

Daha Fazla Kazanmak İsteyenlere 5 Formül

Her zaman en çok merak edilen konulardan biri, müşteri sayılarımı nasıl arttırabilirim ve nasıl daha fazla ürün satabilirim ve verdiğim hizmeti daha fazla kişiye nasıl ulaştırabilirimsorularıdır. Aslında dijital pazarlamayı, sosyal medyayı öğrenmek isteyen hemen hemen herkesin amacı sizinde tahmin edeceğiniz gibi “Şuanki kazançlarını hızlı bir şekilde arttırabilmek” tir. Yunus hocam öyle formüller ver ki bize, süper bir şekilde işimize yarasın ve kazançlarım artsın diyorsanız, size 5 harika formülümle tanıştırmak isterim.

1. Formülümüz: Kazancınızı arttırmak istiyorsanız: müşterilerinize yaptığınız tekliflerinizin sayısı – aldığınız hayırların sayısı = Kazancınız demektir.

Müşterilerinize daha az teklif vermek ve alacağınız hayırlardan kaçmak demek kazancınızın düşük olacağı anlamına gelir. Bu basit denklemde 3 şeyide arttırmanız gerekiyor

Eğer kazancınızı arttırmak istiyorsanız. ne kadar çok sayıda müşterinize eşsiz tekliflerinizle gidebilirseniz o kadar başarılı olma şansı yakalamış olursunuz. Reklam verenlerin burada yaptıkları en büyük hata, sürekli olarak aynı tekliflerle müşterilerinin karşısına çıkmalarından kaynaklanıyor. Hem müşteriler aynı teklifleri, aynı görselleri, aynı videoları görmekten sıkılıyorlar ve reklamlarınız artık ilgilerini çekmemeye başlıyor, hem de bu Facebook ve Instagram nazarında reklam puanlarınızın da hızla düşmesine sebep oluyor. Mesela şimdi aklıma gelen bir şey paylaşım size Instagram’da sürekli aynı renkte gönderiler paylaştığınızda aynı renkten kastım şu, bütün renkleri aynı olan şeyler paylaştığınızda, gönderilerinizin daha az beğeni aldığını, Hatta sürekli video paylaştığınızda, sürekli aynı filigranları paylaştığınızda da daha az beğeni alacağınızı göreceksiniz.

Yani müşterilerinize verdiğiniz tekliflerin sayısını arttırmalısınız. Müşteri adaylarınızdan daha fazla hayır cevabı almalısınız ve bunu yaptığınızda Kazancınız da Dolaylı yoldan direkt artmış olacak. Tekliflerinizi müşterilerinizin ilgisini ve dikkatini çekebilecek tarzda yenilemeniz, düzenlemeniz, değiştirmeniz gerekiyor ve tekliflerinizin sayısı ne kadar artarsa ne kadar çok müşterinize ve müşteri adayınıza ulaşabilirseniz o kadar kazancınız artar.

Denklemdeki ikinci yapılması gereken şey müşterilerinizden aldığınız Hayır cevaplarını yada satın almamalarını daha da arttırmanız gerekiyor. Bunu dediğimde birçok kişi hayır cevabı almanın neresi iyi diye düşünebilir ama siz ne kadar hayır cevabı alabilirseniz o kadar fazla insana Ulaştığınızdan dolayı Evet diyenlerin sayısı da bir o kadar artacaktır. Burada da yapılan hata şu, ben ihç hayır cevabı almayayım, benim yaptığım reklam sürekli istediğimden fazla satış getirsin, Benim verdiğim hizmet yok satsın istiyor insanlar ve sadece reklamlarını düzenlemeye, sadece birtakım şeyleri düzenleme yoluna gidiyorlar, hâlbuki insanların sizden satın almaları için o kadar çok şey yapmanız gerekiyor ki. Yani hayır demeleri, eğer o hayırlardan dersler çıkartıp yaptığımız işleri güncelleyebiliyorsak, düzenleyebiliyorsak gerçekten o kadar güzel mesajlar verir ki işimiz ile alakalı, işimizi pazarlamanızla alakalı, kesinlikle 1. formülümüz kazancınızı arttırmak istiyorsanız; müşterilerinize yaptığınız tekliflerinizin sayısı – aldığınız hayırların sayısı = Kazancınız demektir.

2.Formülümüz: Yaptığınız İşle En Çok İlgilenecek Kişilere, En Eşsiz Teklifleri Vermeniz Gerekiyor

Herkese değil en doğru kişilere teklif vermelisiniz. Mesela susamış olan kişilere su verebilirseniz çok daha fazla satış yaparsınız. Peki burada yapılan hata ne su örneğinden devam edeyim, böylece Daha akılda kalıcı olsun. Su satmak istiyorlar ama hiç susamamış insanları hedefliyorlar ya da farklı bir iş yapıyorlar ama ilgili ilgisiz bütün herkesi hedefledikleri için hem Reklamları başarısız oluyor hem gelirleri istedikleri seviyeye ulaşmıyor, hem de İstedikleri kadar kazanamıyorlar.

Yani buradaki aklınızda kalmasını istediğim şey şu, su satıyorsanız suya susamış kişileri hedeflemeniz gerekiyor ve Facebook, Instagram reklamlarında, google reklamlarında genellikle normal reklam verenler gibi reklam yaptığınızda sizinle ve yaptığınız İşle en çok ilgilenecek olan kitleye reklam çıkamazsınız. Bu ne demek oluyor Facebook ve Instagram daha fazla sizlerden reklam parası kazanabilmek için ilgili ve ilgisiz bütün kitlelere neredeyse reklamlarınızı gösterir ve bundan dolayı da Beklediğiniz satışları istediğiniz müşteri sayılarına ulaşamayabilirsiniz bunun Tabii ki profesyonel bir çözümü var. Şu videomda, yaptığınız işle en çok ilgilenecek kişileri nasıl bulabileceğinizi görebilirsiniz. Ve sizin için yorumlar kısmına da linki koyarım ordan da ulaşabilirsiniz. Ne demiştim 2. formülümüz Yaptığınız işle en çok ilgilenecek kişilere, en eşsiz teklifleri vermeniz gerekiyor.

3. Formülümüz Hayır Aldığınızda Bundan Neler Öğrendiğinizi Kesinlikle Not Edin

Mesela bir ürün satıyorsunuz veya hizmet veriyorsunuz ve ya belli bir bölgede Kuaförsünüz veya saç ekimi yapıyorsunuz veya farklı bir işletme sahibisiniz ya da işletmelere danışmanlık veriyorsunuz. Bir müşteriniz ile görüştünüz müşteriniz size hayır dedi. Neden hayır dediğini öğrenebilirseniz Sizin için çok ciddi avantaj sağlayacaktır ve burada size tavsiye edeceğim üç şeyden hangisinin olduğunu bulmanız gerekiyor. Çünkü Muhtemelen bu üç şeyden dolayı müşteri adayını size hayır diyor.

1 ya yanlış fiyat veriyorsunuzdur, yani piyasanın çok üstünde veya çok altında fiyat veriyorsunuz, çok üstünde fiyat verdiğinizde kişilerin Sizin yaptığınız işe bütçesi olmayabilir çok az fiyat verdiğinizde yaptığınız isin belli bir piyasa değeri vardır ve eğer siz piyasadaki rakiplerinizden çok düşük satıyorsanız replika ürün sattığınızı yani sahte ürün sattığınız düşünebilirler ve bu tür nedenlerden dolayı insanlar sizi tercih etmez.

2 ya müşterilerinize yanlış teklif veriyorsunuzdur, yani müşterilerinizin arzuladıklarını, müşterilerimizin ihtiyaçlarını, müşterilerinize kendilerinden bahsetmek yerine sadece yaptığınız işlerden bahsediyorsunuz ve bu teklifleriniz müşterileriniz tarafından satın alınmaya sebep görünmüyor olabilir. Ya da 3. olarak Siz fiyatınızı doğru belirlediniz teklifiniz de çok uyumlu ama yanlış kişiye bunu sunuyorsunuzdur, yani sizin yaptığınız işe ihtiyacı olmayan bir kişiye ne teklif sunarsanız sunun, ne fiyat verirseniz verin o kişi sizin müşteriniz olmayacaktır. mesela bölgesel olarak benim önüme Diyarbakır’daki işletmelerin reklamları çıkıyor ve internet üzerinden bir şey alabileceğim işletmeler değil bunlar, yani Diyarbakır’da olmam gerekiyor o İşletmeleri kullanabilmem için, hizmetlerinden faydalanabilmem için ama o reklamlar benim önüme çıkıyor İstanbul’da veya benim hic ilgilenmeyeceğim bir şeyi bana satmaya çalışıyorlar. Bu da çok zor bir satış hatta imkansıza yakın, ne yapmamız gerekiyor, doğru fiyat vermeniz gerekiyor, eşsiz bir teklifle müşterilerinize gitmeniz gerekiyor ve yaptığınız işle en çok ilgilenecek müşterilerinize bunları yapabiliyor olmamız gerekiyor. Yoksa Yanlış kişiye istediğiniz fiyatı teklif edin o kişiler sizi tercih etmeyecektir eğer Hayır alıyorsanız bu üç şeyi ilk başta düzenlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

4.Formülümüz: Size Evet Diyen, Sizinle Çalışan Müşterilerinize Şu 2 Soruyu Kesinlikle Sormayı Alışkanlık Haline Getirin.

Daha hızlı ilerlemenizi sağlayacak birinci soru bu ürünü ya da verdiğimiz hizmeti benden satın alırken var olan şüphelerinizin nasıl üstesinden geldiniz? birinci sorumuz bu çünkü İnsanlar günümüzde özellikle internetten yapılan işlere çok fazla şüpheyle yaklaşıyorlar ve haklı olarak Çünkü çok fazla dolandırıcı var çok fazla sıkıntılı işlem yapan var Ondan dolayı insanlar Şüphe duyuyor ve sizinle çalışan sizden ürün alan, sizden hizmet alan müşterinize Bu şüphelerini nasıl giderdiğinizi veya giderdiğini sormanız çok önemli.

Çünkü bunu sorduğunuzda daha sonraki müşteri adaylarınıza, bu yoldan ilerleyebilirsiniz, çünkü şüphecilik genellikle aynı şeylerden kaynaklıdır ve siz müşterilerinizin şüphelerini nasıl giderebildiğinizi öğrendiniz de mesela hikayelerinizde, gönderilerinizde, paylaşımlarınızda bu konuyu daha fazla ele alırsanız, daha fazla şüphe eden kişi şüphelerinden Kurtulmuş ve sizin müşteriniz olmuş olur.

Ve 2. sormanız gereken harika soru şu: Çok fazla yer varken ya da çok fazla sayfa varken Benden satın almanız da ki motivasyon nedir?

Bunu da sorduğunuzda sizin en iyi yanınızı müşterilerinizin gözünden görmüş olursunuz. Mesela Birçok kişi sizden alıyor bunun için size çok güvendim diye bir cevap alırsanız Demek ki daha fazla müşterinizin gönderdiği görüntüleri paylaştığınızda daha fazla müşteri elde edebileceğinizin sonucunu çıkarmış olursunuz

ya da ürünleriniz çok güzel ya da ürünleriniz çok renkli ya da Ürünleriniz Çok iç açıcı, yorumlar çok güzel, Herkes sizi çok beğeniyor, beğenileriniz çok fazla gibi cevaplar aldığınızda da, bu cevaplar doğrultusunda sizde Sayfanızı daha çok bunlara ayırarak ciddi anlamda satışlarınızı ve yeni müşteri sayılarınızı arttırma şansı yakalarsınız bu 2 soruyu kesinlikle müşterilerinize sormanızı tavsiye ediyorum ve dediğim gibi çok az işletme sahibi bu anlattıklarımı yapıyor ama siz yaparsanız direkt farklılaşmış olursunuz.

5. Formülümüz Daha Fazla Müşterinize Teklif Veriyor Olmanız Gerekiyor

Bunu nasıl yapabilirsiniz, organik yollarla yapabilirsiniz, reklamlarla yapabilirsiniz, videolarla yapabilirsiniz, seslerle yapabilirsiniz. Yani kısacası daha fazla trafik oluşturmanız ve en iyi tekliflerinizi yaptığınız işle en çok ilgilenecek müşterilerinize sunmalısınız. Ne kadar çok sizinle ve yaptığınız işle ilgilenecek olan müşteri adaylarınıza ulaşabilirseniz o kadar şansınızı da arttırmış olursunuz. Teklif konusu gerçekten çok önemli ve ne kadar fazla müşterinize ne kadar fazla teklif verebilirseniz o kadar kazancınız artacaktır.

Peki neden İnsanlar hayatlarında neler yapabileceklerinin farkına varamıyor ve bunları göremiyorlar, neden kendi işlerini yapıp daha da Büyümek istemiyorlar bunu da düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu anlattığım 5 maddenin nasıl uygulanabileceğini eğitimimde uygulamalı olarak öğrenmek istiyorsanız hemen girisimcilikakademisi.com/destek hattımıza mesaj atın. Ekip arkadaşlarım gereken bilgiyi size vereceklerdir.

Ve Şu an aldığınızdan daha fazla hayır cevabı alın, Yani reddedilin ve olduğunuzdan daha fazla rahatsız olmak ile dost olun. Yani daha fazlasını istemeniz gerekli, öne çıkmaya ve diğerleri gibi olmamaya istekli olmanız gerekli. Bu anlattıklarımı hayata geçirdiğiniz an, Eninde sonunda istediğiniz kadar başarılı işler yapacağınıza inancım sonsuz. Bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşvçakalın…

ÖNCEKİ YAZI
Başarılı Zengin Olabilmenin 10 Yolu
SONRAKİ YAZI
10 SIR – 1O PAZARLAMA DERSİ – 10 KAZANÇ

0 Yorum

BİR YANIT BIRAKIN