15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.yunustapa.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
MENÜ 
YouTube video

10 SIR – 1O PAZARLAMA DERSİ – 10 KAZANÇ

Günümüzde reklamsız bir iş yapmanın neden karanlıkta bir kıza göz kırpmaya benzediğini ve böyle yapanların ne fırsatlar kaçırdığını tam 10 sırla sizlerle paylaşmak istiyorum

1. Reklamsız İş Yapmak Karanlıkta Bir Kıza Göz Kırpmak Biridir,Ne Yaptığını Biliyorsun Ama Maalesef Hiç Kimse Bilmiyordur.

Aslında birçok kişinin işini iyi yaptığını görüyoruz ama işini iyi yapmak yeterli olmuyor, çünkü yaptığınız işi Çok iyi reklam edip çok daha fazla yeni müşterinize ulaştırabilmeniz gerekiyor ama bu yapılmadığında yeni müşteri sayıları çok az oluyor ve kazançlarda düşüyor. Ve birçok kişide gördüğüm hata şu sadece yaptıkları işi çok daha iyi yapmaya odaklanıyorlar, bu Tabii ki çok önemli ve çok kıymetli, fakat yaptığınız işin kalitesini artırırken kesinlikle işinizi daha iyi anlatabilmeyi, daha iyi hikayeleştirebilmeyi, daha çok insana ulaşabilmeyi, daha çok yeni müşteriye nasıl ulaşabileceğinizin stratejilerini öğrenmeyi ve uygulamayıda kesinlikle alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederim. Çünkü ne kadar güzel olursa olsun o işin reklamı iyi yapılmadığında, söylediğim gibi, reklamsız iş yapmak karanlıkta bir kıza göz kırpmaya benzer ama bunu sizin dışınızda kimse Bilmez.

Hemen bir örnek geldi aklıma, inşaatı yapan ustalardan birincisine ne iş yapıyorsunuz diye soruyorlar duvar örüyoruz diye cevap veriyor usta, diğer ustaya sorduklarında ise muazzam bir cevab alıyorlar. Ne iş yapıyorsunuz diye diğer ustaya sorduklarında usta “Biz gökdelen inşaa ediyoruz” diye cevap veriyor. Aslında Gökdelen yaparken de İnşaat yapılır, bir gecekonduyu yaparken de İnşaat yapılır. Fakat işinizi yaparken onu buradaki anlattığım kıssadan yola çıkarak, Eğer gökdelen yapıyorsanız gökdelen yapıyoruz diye anlatmanız çok ama çok daha iyi olur. Ama 1. usta gibi inşaat yapıyoruz derseniz, yeni potansiyel müşterilerinize ulaşmakta çok ciddi sıkıntılar yaşayacağınızı unutmayın.

2. Seni Korkutuyorsa Denemek İyi Bir Şey Olabilir

Birçok kişi hayatında hiç korkmamak için adım atmıyor, hiç başarısız olmamak için adım atmıyor, şu an unutmamanızı istediğim şey şu, cesaret korkusuzluk demek değildir, cesaret korka korka adım atabilme hareketidir. Yani cesaretli olan kişiler korkusuz değillerdir, cesaretli olan kişiler korkularına rağmen adım atabiliyorlar ve eğer siz bir şeyi yapmak üzereyken korkuyorsanız genellikle korkularınız geçmişte yapamadığınız şeylerin daha fazla su üstüne çıkacağını düşündüğünüzden dolayı atmanız gereken adımı atamayabilir ve dün yapamadığınız bir şeyi hayatınıza, işinize, kariyerinize ekleyemeyebilirsiniz.

Bundan dolayı eğer bir şey sizi korkutuyorsa, bunu denemek gerçekten çok iyi olabilir ve uzun zamandır hiç bir şeyden korkmadıysanızda yeni bir şeyler denemediğiniz için olabilir.

Yeni şeyleri yapmaktan insanlar hem korkar, hem heyecan duyar, hem de çok daha iyi sonuçlarlar alırlar. Her fırsatta söylediğim gibi dünkü sizle bugünkü siz aynıysa yaşamınızda istediğiniz yere ulaşabilmenizi çok zorlaştırıyorsunuz demektir.

3. Müşterinize Sadece Yardım Ederseniz Veya Alıcınızın Satın Almasını Kolaylaştırırsanız, Merak Ettikleri Soruları da İçten Bir Şekilde Cevapladığınızda Gerçekten Başarılı Olabilirsiniz

Her zaman karşımızdaki insanlara yardımcı olabilmeliyiz. Mesela bir ürün satıyorsunuz diyelim, o ürünün Peşin fiyatına 6 taksitli versiyonunu, sistemini oluşturabilirseniz çok daha fazla kişi sizden ürününüzü satın almak ister. Çünkü ödeme zorluğu yaşayan müşterilerinize de bu şekilde yardımcı olmuş ve sizden ürün satın alabilmelerini kolaylaştırmış olursunuz. En iyi satıcılar, müşterilerinin satın almalarında onlara en çok yardım eden kişilerdir. Müşterilerinizin nerede tıkandıklarını, müşterilerinizin nerede yardımınıza ihtiyaç duyduklarını kesinlikle düşünmenizi ve onların önünde duran o taşları tek tek temizlemenizi tavsiye ederim.

4. İnsanlar Yaptıklarınızı Satın Almazlar, Neden Yaptığınızı Satın Alırlar:

Gördüğüm hatalardan biri de maalesef birçok işletme ve bir çok kişi Instagram profillerinde, facebook sayfalarında, web sayfalarında sadece yaptıklarını anlatıyorlar.

Ve çoğu müşteri adayı da onlardan bir şey satın almadan sayfalarını kapatıyor. Halbuki işi neden yaptıklarını, müşterilerinize kattığınız değerleri, müşterilerinizin arzu duydukları konuma onları taşıyabildiğinizi bolca örneklerle onlara göstermeniz gerekiyor.

Bunları yapabildiğiniz de, müşterileriniz sizden daha çok alışveriş yaparlar. Geçen gün şöyle bir olay yaşadım. Motosikletimi ustaya tamire verdim ve usta birçok bakımını yaparken, yağı normal mi yoksa daha kaliteli mi olandan koyalım diye sordu. Ben de aralarındaki fark ne diye sordum, ustanın verdiği cevap çok garip bir cevaptı. Sadece daha kaliteli dedi, daha kaliteli ne demek, yani zaten fazla ücret ödeyeceksem muhtemelen daha iyidir, yoksa kendimi çok kötü hissederim, daha kötüsüne daha yüksek bir ücret vermeyi sanırım kimse istemez ve umarım ustada bunan farkına bir gün varacaktır. Daha kaliten kastın ne diye sorduğumda, yine istediğim cevabı vermedi usta. Yani diğer yağa göre daha kaliteli dedi. Ben motosiklet ustası değilim ve sonra ben bu şekilde sorgulayınca sanırım zorlandı, ve Yunus bey’e kalite yağdan koyalım çünkü o kaliteli yağ istiyor dedi. Sonra bir çalışanı yağı değiştirirken, o arkadaşa tekrar sordum, kaliteli ile kalitesiz arasındaki fark nedir diye. Vallahi Yunus Bey dedi kaliteli yağ daha ince seyreltilmiş bir yağdır motosikletinizi yormaz, çok daha uzun yol yapabilirsiniz bu yağla ve bu yağ kendini yakmaz diye anlattı ve gönlümü kazandı. İlk sorduğum kişi daha kaliteli demekle yetindi ama ben onun devamlı müşterisi olmasam kesinlikle o motosikleti orada tamir ettirmezdim. Çünkü insanlar kaliteli dediğiniz her şeyi anlamaz. Ya da sizin bildiğiniz her şeyi bilmek zorunda da değiller, nedenleri ve neden yaptığınızı anlatırsanız insanlar sizden satın alırken çok rahat bir şekilde bu alışverişi gerçekleştirirler.

5. Müşteriler Doğum Sancılarını Umursamaz Sadece Bebeği Görmek İsterler

Çok sevdiğim ve çok doğru olan bir benzetmedir bu. O kadar sektör inceliyorum ve o kadar fazla insan soru soruyor ki her birini anlatsam 10 video daha bu konuda çekmem gerekirdi sanırım. Sayfalarını İncelediğimde ise, müşterilerine sayfalarında yaptıkları işi o kadar karışık anlatıyorlar ki, aslında müşteriler gerçekten bebeği görmek istiyor ve hiç kimse sancı çekmek istemiyor .Kimse kötü bir şey görmek istemiyor. Çünkü Hayatlar zaten çok kolay değil ve yaptığınız herşeyde sonuçları görmek istiyorlar ve sonuçları gösteren kişiler diğerlerinden, rakiplerinden çok daha fazla kazanıyorlar. çünkü dediğim gibi insanlar sancıları değil bebekleri görmek istiyor, Yani müşteriler sadece sonuçları görmek istiyorlar.

6. Bundan 1 Yıl Sonra Bugün Başlamış Olmayı İsteyebilirsiniz

Birkaç yıl önce arkadaşlarımla konuştuğumda, projelere başlayacaklarını söyleyenler oldu, ama sadece o gün başlayanlar daha çok kazanmaya başladı. Çünkü gerçekten başlamakta bereket vardır ve başladığınızda çok daha büyük kazanımlar elde edersiniz. Sadece başlayanlar kazanabilir başlamayanlar ise zaten %100 kaybetmişlerdir. Çünkü onlar hiç başlamamıştır ve artı bir şey kazanmaları da doğal olarak imkansızdır. işte bundan dolayı 1 yıl önce başlamayan arkadaşlarım, bugün her ne olursa olsun Keşke başlasaydım, başlayanlar yol aldı gidiyorlar diye üzülüyorlar. O kadar çok duyuyorum ki bu pişmanlıkları, başlayın arkadaşlar, başladığınız zaman bir gün yapamadığınız şeyleri de yaparsınız, kazanamadığınız parayıda, yazamağınız yazıyıda yazarsınız, çizemediniz tasarımıda çizer, alamadığınız müşteriyide alırsınız. Yani her şey başlamakla ve sabırla alakalı diyebilirim. Kesinlikle aklınızdakini şuan, bugün başlatmanızı tavsiye ediyorum

7. Her Zaman Yaptığın Şeyi Yaparsan, Her Zaman Sahip Olduğun Şeyi Alırsın

Hayatlarında sadece ve sadece daha önceden yaptıklarını yapan kişilere bu örneği çok fazla veririm. Çünkü benim hayatımda hemen hemen her şey, değişim üzerine kuruludur ve değişmesi gerekir. Değişik şeyleri denediğinizde, kazancınız artar, bir şeyleri değiştirdiğiniz zaman, Dün yapmadığınız, yapamadığınız bir şeyleri de yapabilir hale gelirsiniz. Çok fazla insan görüyorum, hiçbir şeyi değiştirmeden farklı sonuçlar almak istiyorlar. Çok fazla insan görüyorum, sürekli aynı reklam modellerini yapıp, sürekli aynı gönderileri paylaşıp, sürekli aynı zihinde ilerleyip hiç kendini güncellemiyorlar. Çok ünlü bir söz var, muhakkak sizde duymuşsunuzdur. Ayştayn, aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar beklemek deliliktir diyor. Kesinlikle farklı kazanımlar elde etmek için yaptığınız şeyleri değiştirmenizi, değişik şeyler denemenizi tavsiye ediyorum.

8. Daima Değer Sağlayın. Değer, Güven Oluşturur. Bu Güveni Elde Ettiğinizde Müşterileriniz Sizinle Daha Çok Çalışmak İsterler

Bu konuya bildiğiniz gibi takıntılıyım. Çünkü yaptığım her işte başkalarına ne kadar değer katarsam, o kişilerde bana bir o kadar değer katıyorlar. En ufak şekilde bir kişiye yardım ettiğinizde, o yardım dönüp dolaşıp sizi bulur ve insanlara değer sağlamak için kurulan işletmeler çok daha fazla ömürlü oluyor. Öbür türlü tek amaçları para kazanmak, daha fazla para kazanmak olduğunda ise belli bir zaman sonra o kişiler çok daha fazla para kazansalar da mutlu olamıyorlar. Çünkü bence hayattaki tek Amaç para kazanmak olmamalıdır. Ve siz insanlara değer kattıkça, kendinizide daha değerli hale getirmiş olursunuz. Yani siz birisinin İçindeki ateşi yaktığınızda, sizinde yanan ateşiniz artar. Siz Birisine yardım ettiğinizde çevreniz büyür ve bunu gerçekten böyle düşünmeye başladığınızda, hayatınızda çok güzel değişimlerin olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

9. Bir Şeyi Ne Kadar İyi Yaptığını Bana Söyleme; Onu Kullandığım Zaman Beni Ne Kadar İyi Yapacağını Söyle

Gerçekten bir çok kişiyi gözlemlediğinizde bu hataya bolca düştüklerini görecek ve çok şaşıracaksınız. Çünkü çoğu kişinin, çoğu işletmenin aslında sadece işlerini ne kadar iyi yaptıklarını paylaştıklarını göreceksiniz. Halbuki zaten işleri iyi yapmak bir lütuf değil bir zorunluluktur. Birisinden ücret aldığınız işin hakkını karşı tarafa teslim etmek, doğal olarak gerçekleşmesi gereken bir alışverişten başka birşey değildir. Yani kişi size ödeme yapar ve sizde işini layıkıyla yaparsınız. Fakat günümüzde sadece işini ne kadar iyi yaptığını anlatmak yerine, o işin müşterilerine katacaklarını anlatmayı düşünseler, emin olun ki bir çok işletme ve kişi çok daha fazla kazanabilecekler. İşimi çok kaliteli yapıyorum demek, çok güzel tamir ediyorum demek, çok başkayım diğerleri gibi değilim demek artık çok bayatlamış cümlelerdir. Ve kim yaptığı işin müşterisine kattığı değeri veya değerleri çok daha iyi anlatabilirse, o kişi çok daha fazla yeni müşteri ve haliyle de çok daha fazla gelir kazanır.

10. Kendine Yatırım Yap. Bunu Yaptığınızda, Başarınız İçin İleri Sarma Düğmesine Basarsınız.

Ve en önemli olduğunu gördüğüm maddeyi de, tabi ki sona sakladım. Çünkü, hemen hemen herkes hayatında en karlı yatırımın ne olduğunu merak ediyor. En karlı yatırım, kendinize bugün yaptığınız yatırımdır. Bugün kendinize, gereken yatırımı yapmadığınızda, gereken yatırımı yapanların hayatlarını, yaşamlarını, işlerini gördükçe üzülmek en kolay yapılacak şeydir. En yararlı olan ise, beceri setlerinizi geliştirecek olan yatırımı bulup, onu bugün kendinize katmaktan geçer. Ertelemek, vazgeçmek, adım atmamak, bahaneler bulmak inanın bana, zayıf ve sürekli kurban rolünde olmak isteyen kişilerin özellikleridir. Çünkü ertelediklerinde, vazgeçtiklerinde ve adım atmadıklarında kendilerini çok daha iyi hissederler ve sürekli kendileri dışında bir şeylerin suçlu olduğunu, sürekli kendilerinde hata olmadığını düşünmek hayal dünyalarında onları sarıp sarmalar.

Daha fazla kazanmak, daha iyi bir yaşam sürmek ve ilerde çok daha fazla mutlu olmak istiyorsanız, naçizane tavsiyem, sürekli en büyük yatırımı kendinize yapmanız olacaktır. Emin olun ki Zirvede size de yer var, yeter ki bunu gerçekten isteyin ve şimdi kendinize bir yatırım yapın. İlerde bugünlerinizi düşündüğünüzde, kesinlikle iyi ki bu yatırımı kendime yapmışım diyeceksiniz. Bu size Yunus hoca sözümdür. Kendinize ve yaşamınıza daha çok sahip çıkmanız dileğimle. Hoş çakalın.

ÖNCEKİ YAZI
Daha Fazla Kazanmak İsteyenlere 5 Formül
SONRAKİ YAZI
2021’de 4 Adımla Sende Büyü

0 Yorum

BİR YANIT BIRAKIN