15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.yunustapa.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
MENÜ 
YouTube video

İnstagram ve Facebook Reklam Vermeden Büyüme Yolları – Tüm Bilmeniz Gerekenler

https://www.youtube.com/watch?v=9Z2tryfgb0Y&t=2s

Merhaba arkadaşlar, reklamlara bir kuruş dahi harcamadan facebook içinde daha fazla müşterilerinize nasıl ulaşabileceğinizi daha fazla hedef kitlenize nasıl ulaşabileceğinizi ve daha fazla işletmelere nasıl danışmanlık verebileceğimizi yani işletmeleri bulabileceğinizi size ücretsiz bir formülle anlatacağım ve bu anlatacaklarım gerçekten çok uygulanması basit şeyler.

Onun için uygulayan kazanacak arkadaşlar, gelin tablette bunu çizerek sizlere göstereyim. Eğer facebookta bir sayfanız varsa ve reklama çıkmıyorsanız arkadaşlar organik olarak facebook sayfanıza ziyaretçi çekmeniz çok ama çok zordur. Hatta şöyle bir örnek vereyim daha aklımıza pekişsin, bir öğrencim var 10000 takipçili sayfası var gönderi paylaştığında sadece 10 kişi o gönderiyi beğeniyor. Çünkü facebook organik erişimi çok azalttı reklam çıkmıyorsanız facebook sayfası neredeyse işe yaramıyor diyebiliriz. Facebook sayfalarda organik erişimi bu şekilde düşürdükten sonra tabii ki formül bulmak gerekir , formül şu facebook’ta profil hesabınız olacak arkadaşlar ve profil hesabınızı hedeflediğiniz kitle ile büyütmeye başlayacaksınız. Hedef kitle büyütmeyi nasıl yapacaksınız arkadaşlar, birçok insan hedeflediği kitleye ulaşmak için ücretli reklamlara on binlerce lira ödemek zorunda kalıyor ve buradan aldıkları dönüşler gerçekten çok az.

Siz bu anlatacağım formüllerle çok ciddi anlamda etkileşimini ve dönüşüm oranlarınızı arttırmış olacaksınız. Her gün arkadaşlar hedeflediğiniz kitle neyse onlara ait grupları sayfaları bulup o sayfadaki unutmayın gönderileri beğenen ve yorumlayanlara bunu yapacağız. Hemen yazalım beğenen ve yorumlayan 50 kişiyi günlük olarak arkadaş olarak ekleyeceksiniz. Beğenen ve yorum yapanları günlük 50 kişi arkadaş olarak ekleyeceksiniz. Eğer bir günlük 50 kişinin üzerine çıkarsanız facebook bunu spam olarak algılamaya başlayabilir, onun için 50 kişi diyorum ve bu insanlar sizin işiniz de sizin yaptığınız işle alakalı ilgi duydukları için çok ciddi anlamda dönüşüm oranınız mesela şöyle hemen çizerek gösteriyim mesela ücretli reklamlara çıkıyorsunuz diyelim 1000 kişiye ulaştığınızda bu 1000 de kişi ile size dönüş 20 kişi olduğunu varsayalım bu anlattığım organik trafik yöntemi ile 1000 kişiye ulaştığınızda en az 300 ile 500 kişi sizi direkt yaptığınız işle ilgileniyor olacak. Ve bu çok gerçekten kıymetli hemen

3. formüle geçiyorum arkadaşlar burada Facebook üzerinde yaptığınız gönderileri paylaştığınız videoların etkileşim oranlarını artırmak istiyorsanız yapmanız gereken şey şu, insanların gönderileri ile etkileşim, kesinlikle insanların gönderileriyle etkileşime girmeniz gerekiyor. Yani beğenebilirsiniz, yorumlayabilirsiniz, onların yaptıklarını sevdiğinizi onlara gösterebilirsiniz bunu yaptığınızda facebook arka planda bir yazılımla çalışıyor o yazılım siz gönderi yayınladığınız da diğer etkileşime geçtiğiniz insanlara bunun görmesini sağlıyor yani ne kadar fazla gönderi ile etkileşime geçerseniz o kadar kişi sizin gönderilerinizi yayınladığınızda etkileşime girecektir.

Burada hemen ufak bir ipucu daha vereyim facebook’u bilgisayardan kullanan kişiler klavyede k-j-l tuşlarını kullanabilir. K zaman tünelinde bir sonraki gönderiye git demek j 1 önceki gönderiye git demek L var olan ekranındaki gönderiyi beğen demek K L tuşlarını bu şekilleri hızlı hızlı kullanarak 1 dakikada 100 tane gönderiyi normalde yapamayacağınız hızdla beğenmiş olursunuz ve o kişilere de şu şekilde gider. Mesela Ben yaptım var sayalım K-L K-L K-L  yaptım böyle 100 tane 100 kişiye Yunus tapa beğendi Yunus tapa beğendi Yunus tapa beğendi diyerek kendi reklamımı ücretsiz bir şekilde yapmış olurum ve arkadaşları bunu yaparken facebookta 5000 arkadaş ekleyebiliyorsunuz

Bunu unutmayın ilerleyen zamanda gönderileniz ve sizinle ilgilenmeyen insanları arkadaşlıktan çıkartın. Çünkü bu insanlar size ağırlık verecek bu kişileri çıkartın ve yerlerine çok daha sizinle ilgilenen insanları tutun ki yarın bir gün bir şeyler paylaştığınızda uzmanlık alanlarınızla alakalı içerikler gönderiler videolar vs paylaştığınızda ilgili kişinin karşısına gitsin bizim yapmak istediğimiz şey şu bizimle ilgilenen kitleye değerli içerikler sunacağız ve bu da kesinlikle diğer ilgilenmeyen kitleyi arkadaş olarak çıkarmaktan geçer.

4. maddemiz şu arkadaşlar kaliteli içerikler paylaş: Hedef kitleniz sizin paylaştığınız şeylerle sizin uzman olduğunuzu o konuda kesinlikle anlamaları gerekiyor. Burada yapılan bir hata şu direkt arkadaş olarak ekledikten sonra insanları kendi zaman tünelinizde gönderi olarak video olarak satış yapacak direkt satış yapacak şeyler paylaşmak, mesela danışmanlık yapan arkadaşlar görüyorum dijital pazarlama uzmanı olan, sizi uçurucucağız, size şunu yapacağız, işletmenizi şuradan şuraya getireceğiz falan yazıyorlar arkadaşlar böyle satış olmaz. Gerçekten böyle danışmanlık işi yapanlar 100 kişiden 2 tanesini 3 tanesini ancak bu şekilde alabilir ama benim anlattığım şekilde hedef kitlenizi ulaştıktan sonra o kişileri besleyecek, o kişileri istedikleri konuma getirebilecek, onlara değerli içerikler sunmaya başlarsanız o kişiler sizinle daha fazla ilgilenecek ve onlarla daha fazla çalışma şansı yakalamış olacaksınız. Bu dünyadada bu şekildedir ve bunu yapmak için ne yapmanız gerekiyor? Kendinizi nişiniz ile alakalı eğitmeniz gerekiyor arkadaşlar, eğittikten sonra zaten gönderi yayınlamaya , video yayınlamaya  başlayacaksınız ve bu o insanların ilgisini çekecek.

Bunu hiçbir zaman unutmayın kaliteli içeriklerde paylaşmaya başladıktan sonra arkadaşlar insanlar gönderilerinizi artık beğeni ve yorum yapmaya yani etkileşime geçmeye başladıkları için artık sizin gönderdiğiniz gönderilerle ilgilenen beğenen ve yorum yapan kişileri tek çatı altında toplamanız gerekiyor. Tek çatı altında toplamak bu ne olabilir mesela bir Facebook grubu kurarsınız sizin gönderiniz ile ilgilenen kişilere daha fazla değerli içerik sunmak için onları seçersiniz ve facebook özel grubunuza alabilirsiniz veya youTube kanalınızda onlardan bahsedebilirsiniz. Yani önemli olan şey şu seçilmiş bir kitle oluşturmanız gerekiyor arkadaşlar sizin gönderilerinizle,  sizinle yaptığınız işle ilgilenen kişileri tek çatı altında toplamanız gerekiyor.

Mesela şimdi aklıma geldi e-mail listeleri oluşturabilirsiniz. Bu da çok etkili bir yöntem, diyelim ki daha sonradan o insanlara çok ciddi içerikler sunmak istiyorsunuz böyle bir potansiyeliniz var ve bu potansiyeli kullandığınız zaman çok iyi işler yapma şansı yakalamış olursunuz ve son söyleyeceğim cümleler ise şu kesinlikle ilk yaptığınız şey satışla alakalı olmamalı arkadaşlar yani gönderinizi direk satış  yapma ile alakalı yaparsanız çok ciddi antipati duyacak insanlar yani hiç hoşlarına gitmeyecek.

Bundan dolayı hızlı bir şekilde anlatıyorum;

Facebook sayfanız eğer varsa ve reklam yayınlamıyorsanız organik olarak etkileşim almanız çok zor bunun için 1. madde olarak Facebook profili açıyoruz zaten hepimizin Facebook profili vardır

Sonra ilgilendiğimiz ve bizim yaptığımız işle ilgilenecek bununla alakalı kurulmuş olan Facebook grupları sayfalarını buluyoruz buradaki gönderileri beğenen ve yorum yapan 50 kişiyi arkadaş olarak ekliyoruz

Sonra arkadaş olarak ekledikten sonra 4. maddemiz bu kişilere bizim işimizle alakalı değerli içerikler oluşturuyoruz. Ama gerçekten sağda solda bulamayacakları bilgiler olursa çok daha kıymetli olur öbür türlü facebook’da youTube’da ya da google’da bulabilecekleri bilgileri anlatırsanız çok ciddi etkileşim alacağınızı düşünmeyin arkadaşlar

5. madde de bu kişileri, sizinle ilgilenen kişileri tutup diğer ilgilenmeyen kişileri çıkartıp, sadece ilgilenen kişileri tek çatı altında toplamınızı tavsiye ediyorum. Çünkü tek çatı altında topladıktan sonra sizin yayınladığınız gönderiler, ilgili kişilere ulaşacağı için çok daha hızlı etkileşim alacaksınız.

Bu formülleri ben danışmanlık verdiğim bir güzellik salonunda 2 -3 yıldan beri arkadaşlar uyguluyorum o kadar ciddi cirolar kazanıyorlar ki bir güzellik salonunda bile bunlar oluyorsa sizin yaptığınız işlerde çok daha iyileri olabilir.

Bir sonraki taktik videomuzda görüşmek üzere hoş çakalın…

ÖNCEKİ YAZI
7 Adımda Büyümeye Devam Etmek
SONRAKİ YAZI
Facebook Reklamları İle Hızlı Satışlar Nasıl Yapılır?

0 Yorum

BİR YANIT BIRAKIN