15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.yunustapa.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
MENÜ 

Ücretsiz Eğitim: En Önemli 3’lü Kanca Atma – Hikaye Anlatma – Teklif Verme

https://vimeo.com/534880336/

İnternette başarılı olarak gördüğünüz çoğu kişinin ve firmanın ustalaştığı 3 şey vardır. Bunlardan ilk kanca atmak, ikincisi hikaye anlatmak ve üçüncüsü de harika teklifler vermektir. Bu 3 lüyü ustaca öğrendiğinizde aslında bir çok şeyi de başardığınızı göreceksiniz. Diğer bölümde nasıl harika kancalar kurabileceğinizi, nasıl dinlenecek ve izlenecek hikayeler anlatabileceğinizi ve nasıl hayır denemeyecek eşsiz teklifler verebileceğinizi konuşacağız ama şimdiden bilmenizi istediğim şey gerçekten ama gerçekten bu 3’lünün ana lokomotif olduğudur.

Siz kancaları kurmayı öğrendiğinizde reklamlarınızı gören kişiler o an ne yapıyorlarsa onların yaptıkları işi durduracak ve dikkatlerini üzerinize çekebileceksiniz. Tıklayarak geldikleri sayfada daha da meraklanacakları hikayenizi anlatacak ve sonrada hayır diyemeyecekleri tekliflerinizi verebileceksiniz.

Bu 3’lüyü hemen hemen her başarılı reklamda ve açılış sayfasında sizlerde defalarca kez görmüşsünüzdür ama şimdi onların nasıl kullanıldığını daha profesyonelce öğrenme vakti geldi.

Neden Kancalar Hikayeler ve Teklifler Bu Kadar Önemli?

Reklamcılığın ve hikaye anlatıcılığının en önemli 3’lüsü olan bu teknikler gerçekten bilinmediğinde ve uygulanmadığında çok ama çok kötü sonuçlar alınmasına sebep oluyorlar. Yani çalışmayan reklamlar, az dönüşen sayfalar vs… hepsinin nedeni aslında bu 3’lüyü kötü kullanmaları yada hiç kullanmamalarıdır diyebilirim.

Altını tekrar çizmek istediğim nokta bir reklamınız istediğiniz gibi çalışmıyorsa kesinlikle bakmanız gereken ilk yer “kancanız, hikayeniz ve verdiğiniz teklif” olmalıdır. Bu çok ama çok kritik bir bilgidir.

Evet şimdi kancaları tanımlayarak başlayalım. Aslında Kancalar potansiyel müşteri adaylarınızın o an yaptıkları işi bırakıp sizin yazdıklarınıza, paylaştıklarınıza, reklamlarınıza ilgi göstermeleri için kullanılan başlıklardır diyebilirim kısaca. Sadece reklamlarda değil epostalarda, web sitelerde ve her yerde aslında kancalar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Mesela gazete manşetleri, tv deki haber başlıkları, reklamlarda yazılan metinler, youtube videolarındaki başlıklar, eposta konu satırlarına yazılanlar vs… hepsi kancadır ve bunun ne kadar etkili olduğunu bildikleri içinde çok ama çok fazla kullanılırlar.

Aslında kancalara baktığınızda insanların ilgilerini ve dikkatlerini üzerine çok daha fazla çekmenizi sağlayan şeylerdir diye de tanımlayabiliriz. Kancalarla dikkatini üzerinize çektikten sonra onlara dinleyecekleri harika bir hikaye anlatır ve en sonunda da hayır diyemeyecekleri bir eşsiz teklif sunar ve satışı yaparsınız.

Sosyal medyada, instagramda, facebook da, twitter da paylaşılan her video, gönderi vb… aslında insanlara kancalar atmakta ve yakaladıkları kişilere de hikayeler anlatmayı hedeflemektedir. Elbette kancaların yapabileceklerini bilenler bunun üzerine çok fazla yoğunlaşır ve attıkları hemen hemen her kancada insanların dikkatlerini çok fazla üzerlerine çekebilmeyi başarırlar. Sonrada ilgilerini çektikleri kişileri de hikayelerini anlattıkları sayfaya çekerler ve orda da hikayelerini harika bir şekilde anlatırlar. Fakat burada hatırlatmam gereken şey şu, kancalar sadece metinler değil, videolar, resimler vb… her şey olabilir. İnsanların ilgisini yaptığınız işe çeken şeylerin toplamda adına kancalar diyoruz ama birazdan o kancaları nasıl etkili kurabileceğinizi konuşuyor olacağız.

Yani burda aklımızda kalması gereken en önemli şeylerden biri, insanların dikkatini yaptığınız işe, paylaştığınız gönderiye, yayınladığınız reklama çekebilecek ve o an ne yapıyorlarsa yapsınlar onları durdurabilecek kadar iyi olan herşey bir kancadır.

Mesela siz Google a bir şey araştırmak için girdiniz diyelim. Bir makale sayfasına geldiniz ve x konuyu araştırmak o konuda derinleşmek istiyorsunuz. Fakat orda y kancalı konularda gözünüze çarptı ve siz hiç y yi araştırma kafasıyla oraya gitmeden size y yi tıklatabiliyorlarsa işte bu harika kancalardan dolayıdır. Youtube dasınız bir guruyu takip ediyorsunuz ve onun videosunu ararken başka bir kişinin başka bir videosunun başlığı ve küçük video resmi ilginizi çekti işte buda harika kancalardan dolayıdır. Youtube trendde olan videoların başlıklarına bakarsanız ne demek istediğimi çok daha rahat anlayacağınızı düşünüyorum.

Yani potansiyel müşteri adaylarınız her nerde olurlarsa olsunlar, her ne işi yapıyor olurlarsa olsunlar onları o an durdurup sizin yaptığınız şeye dikkat kesilmelerini sağlamanız gerekiyor.

Mesela instagram da 1dk uzunluğunda 4*15 sn lik bir story yayınlıyorsunuz ve insanların anlattığınız şeye ilgi duymalarını sağlamak istiyorsunuz. İşte ilk storyde öyle bir başlık kullanmalısınız ki, insanlar 1 dk uzunluğunda anlattığınız hikayeyi dinlemek istesinler.

Yada uzunca emek vererek hazırladığınız gönderinizi paylaştınız ve insanların zaman tünellerinde gönderiniz gözükmeye başladı. İşte alacağınız beğeni, kaydetme sayısı ve etkileşimi ilk belirleyen şey kullandığınız kancalar veya kullanmadığınız kancalardır. Eğer siz sizi takip edenlerin ilgisini, merakını, dikkatini çekecek bir başlık, görsel ve video ile harika kancalar kurabilirseniz insanlarda sizin gönderinizle çok daha fazla zaman geçirirler.

Bunu yapabilmek için alttaki 4 soruya derin bir şekilde cevaplamanız gerekiyor.

  1. Paylaştığım gönderi insanları zaman tünelinde durdurmaya yetecek kadar iyi bir kanca kullanıyor mu?
  2. Paylaştığım video insanların durmasına ve izlemesine yetecek kadar bir merak içeriyor mu?
  3. Ben zaman tünelimde gezerken hangi videoları başlatıyor ve hangi gönderilerde daha fazla zaman geçiriyorum ve bunu sağlayan kancalar nelerdir?
  4. En çok izlediğiniz videolar, en çok takip ettiğiniz sayfalar, en çok zaman geçirdiğiniz yerleri tercih etmenizi sağlayan size atılan harika kancalar nelerdir?

Bu 4 soruyu cevapladığınızda hangi kancalarla insanlarınızın dikkatlerini üzerinize çekebileceğinizi, hangi kancalar kullanılarak sizin dikkatlerinizi çekebildiklerini ve insanların daha fazla yaptığınız işlerle, paylaştığınız gönderilerle, yayınladığınız reklamlarla ilgilenmelerini sağlayabileceksiniz.

Vaka, Hadise ve Hikaye Anlatın:

İnsanların ilgisini kancalarla üzerinize çektikten sonra onları taşıdığınız sayfalarda veya videolarda onlarla derin bir bağ kurmaya başlayabileceğiniz hikayeler anlatıyor olmalısınız. Tabi ki bu hikayede de hedeflediğimiz şeyler var. Bunlardan

Birincisi paylaştığınız hikayenizle, insanların sizinle derin bir bağ kurmaya başlamaları ve daha çok sizinle ilişki kurmalarını hedeflemek gerekiyor. Tabi ki her hikayenizi dinleyen ürününüzü yada hizmetinizi satın almayacak velhasıl anlattığınız hikaye ne kadar güçlüyse o da izleyenleri, dinleyenlerin ilgisini bir o kadar çekecek ve en kötü ihtimalle o kişiler sizi daha yakından tanımak istedikleri için takip etmeye başlayacaklardır. Yani siz onların gözünde normalde olacağından çok daha çekici bir hale bürünmeye başlamış oluyorsunuz.

İkincisi her satış yapan kişinin müşterilerine bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde teklif vermesi gerektiğidir. İşte bu noktada verdiğiniz tekliflerinizin müşterileriniz gözündeki algıladıkları değeri en çok anlattığınız hikayelerle arttırabilirsiniz. Yani bir hizmeti hikayeleştirerek anlatmadan 100 tl ye satabilirken, insanların ilgi duyacakları şekilde hikayeleştirerek 500 tl ye 100 tl ye bile satabilirsiniz.

Elbette kazandığınız trafiğin önemi yapacağınız kampanyalar için çok önemli hale gelmeye başlıyor. Biraz bütçesi olan herkes reklama çıkabilir fakat önemli olan müşterilerinizin sizden bir kez değil bir çok kez satın almasını sağlamaktır. Bunu yapabilmenin en iyi yolu da hikayelerinizle müşteri adaylarınızla derin bağlar kurmak olacaktır. Zaten bunu yapmaya başlar başlamaz sizin gelecekte yaptığınız hemen hemen her işte arkanızda duracaklardır.

 Eşsiz Teklifler Verin:

Artık sizinde bildiğiniz üzere oluşturulan kancalar potansiyel müşteri adaylarınızın dikkatini çekmeye, anlattığınız hikayeler onlarda ilgilerini ve arzularını uyandırmaya yarıyordu. Fakat her videoda, her reklamda, her web sitesinde veya funnelda en son yapılması gereken şey eşsiz ve hayır diyemeyecekleri bir teklif sunmaktır. Elbette her videonun sonunda, her hikayenin sonunda yada her gönderinizin sonunda illaki müşteri adaylarınızın satın almalarını sağlayacak bir teklif yapmakdan bahsetmiyorum, sizin müşteri adaylarınızdan istediğiniz şeyleri elde etmenizi sağlayacak şekilde oluşturmanız gereken bir kurgudan bahsediyorum. Mesela müşteri listenizi büyütmek istiyorsunuz fakat insanlar bu listeye katılmıyorlarsa, onlara güzel bir teklif karşılığında müşteri listenize katılırlarsa …. yı elde edebileceklerini söylerseniz emin olun ki listeleriniz dolup taşacaktır. Yani aslında olay şu, sizin müşterilerinizden almak istediğiniz reaksiyonları onlara bir teklif sunarak elde etmek bu işin sırrıdır diyebilirim.

Mesela size 100 tl değerinde bir teklifte bulunsam ve karşılığında yapmanızı istediğim şeyin sizin için olan değeri 101 tl ye tekamül edecek seviyede bir zorluk bile olsa bu teklifimi kabul etmezsiniz. Fakat ben 1000 tl lik teklif yapsam ve karşılığında birşeyler yapmalarını istesem çok büyük bir oranla insanlar verdiğim teklifi kabul edecekler ve istediklerimi yapacaklardır.

Tekliflerinizin reklamlarınızda da aynı şekilde sonuç ürettiğini asla unutmayın. Mesela bir reklamınız iyi dönüşmüyorsa bunun başlıca nedeni teklifinizin insanları harekete geçirecek kadar büyük olmadığı içindir. Yada sizin teklifiniz güzeldir fakat insanların teklifinizdeki değeri algılamalarını sağlamanız gerekiyor ve işte burada da devreye hikayeler giriyor. Sunduğunuz teklifim algılandığı değeri müşteri gözünde artırın, özel hediyeler ekleyin, müşteri adaylarınızın aldığı şeyleri arttırın ve teklifinizi çok daha cazibeli bir hale getirin.

Her başarılı reklamın arkasında yatan şey, insanların ilgilerini ve dikkatlerini kancalarla üzerlerine çekmek yani onlar o an ne yapıyorsa yapsın durmalarını sağlayacak kadar güçlü bir kanca oluşturmak, anlatılan hikayelerle müşteri adaylarıyla bağlantı ve ilişki kurabilmeleri ve müşteri adaylarının hayır diyemeyecekleri tekliflerinin müşteri gözündeki algılanan değerlerini çok üst seviyelere çekmektir.

Unutmayın ki, reklamlarınızda vb… potansiyel müşteri adaylarınıza sizden satın aldıklarında neler elde edebileceklerini açık açık ve onların işine yarayacak şekilde gösterebilirseniz, büyük başarılar kazanırsınız. Zaten reklamlardan istediği dönüşleri alamayanların en büyük yaptığı 3 hatadan biri tekliflerin ya hiç olmaması yada tekliflerin daha cazibeli hale getirilmemesinden kaynaklanır.

Eğer reklamlarınız istediğiniz gibi çalışmıyorsa, eğer funnellarınızdan istediğiniz sonuçları alamıyorsanız, eğer istediğiniz satışları gerçekleştiremiyorsanız ilk olarak bakmanız gerekenler, müşteri adaylarınızın ilgilerini ve dikkatlerini çekecek kancalar, sizinle ilişki ve bağ kurmalarını sağlayan hikayeler ve algıladıkları değerininin çok daha yüksek seviyelerde olduğu hayır diyemeyecekleri tekliflerinizdir. Bu 3 şey doğruysa reklamlarınızın istediğiniz gibi çalışmaması söz konusu değildir (eğer çok kritik bir hata yapmıyorsanız). Her zaman üzerinde durulması gereken şey, rakiplerinizin müşterilerini etkilemek için attığı kancalardan çok daha iyilerini atabilmeli, onların anlattığı hikayelerden çok daha iyisini anlatmayı ve verdikleri tekliflerden çok daha iyi teklifler vererek ve verdiğiniz teklifin müşteri gözünde algılanan değerlerini de çok üst seviyelere çekmek olmalıdır.

Size verdiğim alıştırmaların hepsini büyük bir özenle yapmanızın size sağlayacağı faydaları asla unutmamalısınız. Ve bu alıştırmaların hiç birini atlamadan yapmanız, aldığınız trafiğin hızla artmasını sağlayacaktır.

Not: Ve sadece bu videoyu sonuna kadar izleyenlere özel harika bir indirim vermek istiyorum. Videoyu sonuna kadar izleyenler hemen şimdi %25 indirimle Dijital pazarlama eğitimime katılma hakkı kazandılar fakat bu indirim videosu size geldikten sonra 1 hafta süreyle geçerli. Hemen eğitim destek hattıyla whatsapp üzerinden iletişime geçin 0532 131 57 37.

Bu fırsatı kaçırmayın…

ÖNCEKİ YAZI
Aldığınız Sonuçları Arttırma Garantili Reklam İpuçları
SONRAKİ YAZI
İnsanların Sizin Hakkınızda Daha Çok Konuşmalarını Nasıl Sağlarsınız?

0 Yorum

BİR YANIT BIRAKIN