15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.yunustapa.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
MENÜ 
YouTube video

İnternetsiz Reklam Yapabilmen İçin 3 Kusursuz Yöntem

Bu hafta sizinle, online pazarlama dışında neler yapılabilir yani çevrimiçi olmadan çevrimdışı olarak işletmelere firmalara nasıl değerler, katkılar yapabilirsiniz bunu uyguladığım 3 canlı örnekle anlatmak istiyorum. Çünkü nerdeyse hemen hemen herkes sadece online çevrimiçi yani internet üzerinden reklam ve pazarlama yapılabileceğini düşünüyor. Fakat birçok firmada özellikle benim test ettiğim ve çok ciddi başarılar sağladığımız pazarlama teknikleri var. Gelin şimdi online pazarlama dışında neler yapabileceğinizi ve ne kadar kazançlı olduğunu size tüm detayıyla birlikte göstereyim.

Çevrimdışı dediğimiz offline pazarlama, firma içerisinde dediğimiz inline pazarlama ve çevrimiçi dediğimiz online pazarlamanın hakkını vererek bütün her yerde reklam yapabilme potansiyelinizin olduğu asla unutmayın. Çünkü bir çok yerde daha iyi pazarlama yapabilme potansiyelinizin ve satış potansiyelinizin olduğunu bu video içerisinde fazlasıyla fark edeceksiniz. Bunları göz ardı etmemeniz için bu özel videoyu sizlerle bugün paylaşmak istedim. Gerçekten farklı düşünceler ile çok daha ciddi gelirler kazanabilir ve istediğiniz yeni müşteri sayılarına ulaşabilirsiniz.

Sadece internette yani online bir şekilde reklam yapılır, online bir şekilde para kazanılır, online bir şekilde işletmeler büyütülür diye düşünmeyin. Pazarlama online ve offline pazarlama olmak üzere 2 ayaklıdır.

Daha fazla kişiye ulaşmak içinde hem online pazarlama hem de offline pazarlama yapmanız gerekir. Online pazarlama yaptığınız zaman internette zaten birçok şeyi hallediyor olursunuz ama offline da da neredeyse hemen hemen kimsenin yapmadığı şeyleri yaptığınız da çok daha hızlı bir şekilde ön plana çıkmış olursunuz çünkü dediğim gibi bir çok kişi, birçok işletme sahibi sadece internette kendini ve işletmelerin reklam yapabileceklerine inandıklarından dolayı offline da yani çevrimdışı olarak şimdi anlatacağım şeyleri yapmıyorlar. Siz yaptığınız zaman zaten maça direkt 1-0 önde başlıyorsunuz.

Şimdi benim yaptığım bir çok başarıya ulaşmış offline pazarlama çalışmam var ama bugün size üç tanesini detaylı olarak anlatacağım. Birincisi benim en favorilerimdendir:  Açma Kazan diyorum ben buna, şöyle ki işyerinde belli bir rakam üzerinde iş yaptıran, sipariş veren yani mesela 200 lira üzeri kazanç sağladığınız kişilere bir zarf veriyor, bu zarfın açılan zarfın açılan yerinde bir tane grafik oluyor bir sticker gibi düşünebilirsiniz, böyle ufak bir tasarım oraya yapıştırıyorsunuz ve üzerinde de bu zarfı açma bir dahaki geldiğinde bize açtır yazıyorsunuz. Tabii bu cümleler tam şimdi aklıma gelmiyor ama yani en azından kurguyu anlayın istiyorum.

Bu zarfı bir dahaki geldiğin güne kadar açma içindeki hediyeler biz açtığımızda senin olsun, içine de siz ne iş yapıyorsanız onunla alakalı irili ufaklı artık gönlünüzden ne kopuyorsa hediyeler koyarsınız. Bu zarfı her gelen müşterinize verdiğiniz zaman o zarf değerini yitirir aynı kartvizitler gibi olur yani bir şeyi elde etmek hak edilen bir şeyse o saklanır ve değerli olur ama hak etmeden kazanılan bir şeyse yani ne gibi mesela kartvizit gibi şimdi kartvizit hak etmeden verilen bir şey olduğu için, hak etmeden alınan bir şey olduğu için kartvizitler çöpe atılıyor, broşürler çöpe atılıyor ya da broşürlerin üzerinde mesela yazan işte %15 indirim %20 indirim yazıları çöpe atılıyor. Çünkü neden kişi şunu biliyor, benim gibi bir çok kişiye veriyorlar bunu ve bu sadece o firmanın daha fazla kazanabilmesi için reklam yaptıkları bir şey diyor ve o broşürleri çöpe atıyorlar.

Burada aslında gerçekten pazarlama bilimi devreye giriyor yani siz bir kişiye ne olursa olsun hak etmeden ya da hak ettiğini düşünmeden bir şey verdiğiniz de onun çöp olma ihtimali neredeyse %99’dur.  Ama siz belli bir rakam üzerinde ya da belli bir sipariş üzerinde ya da bu tarz bulabileceğiniz bir şeyin üzerinde verdiğiniz zaman o çok değerli oluyor .

Çünkü orda insanlar şunu biliyor, ben bunu alıyorum ama almayı hak ettim ve bunun herkese verilmediğini biliyorum. Çünkü ben bunu 200 lira üzeri harcama yaptığım için hak ettim ve bu değerli diyor ve çöpe atmıyor.

Şimdi açma kazana geri döneyim, açma kazan zarfının içerisinde hediye olarak ne olabilir mesela kuaförsünüz diyelim 200 lira üzeri işlem yaptırana bu zarfı verdiniz, zarfın önüne yani o açılan yerine de çok güzel bir şekilde artık uhuyla olabilir başka bir yapıştırıcı ile olabilir, kapatacak olan sloganınızın olduğu bu zarfı açma kazan bir daha bize gelene kadar zarfı açma biz açtığımızda içindeki hediyeyi kazan yazıp kişilerin içini açmaması

Biz o grafikte sticker bandı açtığınızda hediyeyi kazanamazsınız yazmıştık, bazı kişiler içinde ne olduğunu aşırı merak ettiklerinden dolayı içindeki hediyeyi kaybetmeleri pahasına “merakımı durduramıyorum” diyerek zarfı açıp hediyeyi kaybetmişlerdi. Aslında bu meraklanma projeninde ne kadar verimli çalıştığını bizlere gösteriyordu. Yani bu açma kazan zarfını gerçekten hak edenlere verdiğinizde ve onlarda zarfı açmadan sabrettiklerinde aslında şunlar oluyor, bir kere verdiğiniz kişiyi şaşırtmış oluyorsunuz, sürekli aklını sizinle kurcalayan birşey vermiş oluyorsunuz ve daha da önemlisi daha önceden hiç bir yerden böyle bir hediye almadığı için bunu gidip arkadaşlarıyla da paylaşıyor yani siz bir taşla aslında bir çok kuş vurabilmiş oluyorsunuz.

Bu anlattığım tekniği ben yapana kadar Türkiye’de sadece çok büyük bir yapı market zincirinde görmüştüm onun dışında da başka hiç bir yerde görmedim yani çok niş bir şey olduğundan dolayı da insanların tepkileri harika oluyor diyebilirim. Düşünsenize bir kuaföre gidiyorsunuz, 200 tl üstü işlem yapıyorsunuz diye size bir açma kazan hediye zarfı veriyor, zarfın içinde bir hediye var ama oldukça gizemini koruyor, zarfı bir dahaki gelene kadar açamıyorsunuz yada hiç bir şekilde açmadan ışığa bile tutsanız içindeki hediye görülemiyor ki bunu da düşündüm ve uyguladım yani benim yaptığım sistemde hiç bir şekilde ışık değil projektör bile tutsanız içindeki hediyeyi açmadan görme şansınız yoktu.

Sizde bu tarz niş pazarlama teknikleri kullanırsanız, çok daha fazla müşteri kazandığınızı, çok daha fazla müşterinizi şaşırttığınızı ve onların akıllarında çok daha fazla yer ettiğinizi göreceksiniz. Çünkü daha önceden de söylediğim gibi,  diğer firmaların neredeyse hiçbir bunu bilmiyor ve yapmıyor.

Ve önemli olan 2. kazanımınızda bu hediyeyi arkadaşlarıyla paylaşıyorlar ve orda da sohbet konusu siz olmuş oluyorsunuz. 3.kazanımınızda şu, hediyeyi verdiğiniz kişi bir dahaki sefere de size gelmek istiyor, mesela x başka yere gidebilir ama o zarfın içindeki hediyeyi kazanmak için tekrar size gelmek istiyor ve burada da artı bir gelir elde etmiş oluyorsunuz. 4.kazanımızda, o kişiye gerçekten o hediyeyi verdiğiniz için sadık müşterilerin arasına giriyor yani bir tane offline pazarlama stratejinden den 4 tane kazancınız oluyor ki kesinlikle ama kesinlikle işinizle alakalı denemenizi tavsiye ederim.

Bunun çok basit olanları da var. Mesela işte 5 kere gelirsen 6’sı bedava veya işte 10 kere gelirsen 11.si bedava gibi yapılıyor. Bunu mesela Starbucks yapmıştık 9 kere bir kahve aldığınızda 10’uncusu onlardan ücretsiz. Ama bu çok basit yani siz daha kurgusal şeyler düşünebilirsiniz.

Müşterileriniz sizin dükkanınızdan çıkmadan önce onlara sizi anlatacak ve onların sizi anlatacağı bir şeyler vermelisiniz. Hiçbir kartvizit sizi diğerlerine anlattırmaz yani hiçbir kartviziti alıp da bir insan bir arkadaşına göstermez. Onlara faydalanmalarını sağlayacak ve onları şaşırtacak, onları mutlu edecek bir şey vermeden kesinlikle müşterinizi dükkanınızdan yollamayın. Peki işletme sahipleri ne yapıyor sadece o anki kazançlarına bakıyorlar ama var olan müşterinize satın aldıklarından daha fazla vererek, mesela 200 liralık bir işlem yaptılar normalde ne olur 200 liralık bir işlem yaptırdıysalar karşılığında 200 lira öderler.

Onun dışında hiçbir şey almazlar. Ama siz bu tarz bir zarf gibi onların sizi dışarıda da konuşmalarını sağlayacak bir malzeme verirseniz ve ne olmuş olur orada belki 10 liralık 15 liralık 20 liralık 50 liralık hiç fark etmez bir hediye vermiş olursunuz ama bunun karşılığında müşterilerinizden aldıklarınızda o kadar ciddi bir kazanç sağlamış olursunuz ki denediğinizde bana çok teşekkür edeceksiniz. Çünkü gerçekten çok geinus bir pazarlama tekniği ve canı gönülden rahat bir şekilde kullanabilirsiniz denenmiştir, başarıya ulaşılmıştır ve çok ciddi gelirler kazanılmıştır. Bundan dolayı içiniz rahat olsun. Zaten benim size anlattığım bütün her şeyi ben deniyorum, test ediyorum ve gelir kazandıktan sonra anlatıyorum.

Mesela bir kuaför salonuna uyguladığımız başka bir örnek ise, bir kartvizit yaptık kartvizitte 0-6 yaş saç kesim ücretsiz yazıyor orada da şunu hedefliyoruz. 0-6 yaş aralığında çocukların saç kesimi zaten 3 dakikada 5 dakikada biten bir saç kesimi oluyor çünkü yavrucakların saçları genelde o yaşta çok az oluyor. 0-6 yaş çocukların saçlarını kesmek çok fazla vakit almayan bir işlem ama çocuğuna böyle bir hediye veren kuaföre anneler bir duygusal bağ oluşturuyor ve ana hedef anne olduğu için anneyi de kazanmış oluyorsunuz.

Bunu siz kendi işlerinizde kullanabilirsiniz yani sadece kuaför, saç kesim 0-6 yaş olayını her 0-6 yaşla alakalı işte de kullanılabilir yani sadece kesim olmasına gerek yok. Mesela aslında anneler babalar hedeflendiği için büyük alışveriş yapılan yerlerin girişlerine çocuk oyun parkları yapıldı eskiden bunlar yoktu, peki şuan sizce neden var, tabiki de bu anlattığım pazarlama tekniklerinden dolayı var arkadaşlar. Yani orada çocuklar oynarken, eğlenirken anne babalarda alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilecekler.

Aslında müşterinizi ne kadar düşünürseniz o kadar güzel geri dönüşler alırsınız. Ama siz standart çoğu işletme sahibi gibi, işte ürün satıyorum ürünümün karşılığı bu bitti gibi yaparsanız daha sonra yeni müşteriler için sürekli uğraşırsınız ve sürekli nasıl gelirimi, kazancımı arttırabilirim diye düşünür durursunuz buna emin olabilirsiniz. İkinci uyguladığımız pazarlama sistemi de buydu, yani  0-6 yaş ücretsiz saç kesim kartviziti verip anneleri işletmeye çekmektir. Hatta unutmadan söyleyeyim orda şöylede bir şey yapmıştık, mesela 0-6 yaş ücretsiz saç kesimi hediyesi verdiğimiz kişilerde ne sıkıntı ne olabilir işte çocuğu olmayabilir veya çocuğu 6 yaşından büyük olabilir yada çocuğu olmayabilir onun içinde şöyle bir şey yazmıştık bu kartı çocuğu olan bir tanıdığınıza verebilirsiniz yazdık ve çok ciddi geri dönüş almıştık.

Üçüncüsü de arkadaşına hediye et kartı fakat bu sefer verdiğiniz kişiler sadece yeni bir arkadaşına hediye edebilir ve bunu da ilk teknikte anlattığım gibi herkese kartvizit dağıtır gibi değil de hak ettikleri bir şey üzerine verirseniz onlar da arkadaşına hediye eder. Bunu yaptığınızda kesinlikle o kişinin bir arkadaşı da sizin firmanızı tercih eder ki zaten aralarında sizin muhabbetinizde geçmiş olur.

Aslında 3 örnekte de sizle şu kıssadan hissemi paylaşmak istedim. Ne iş yaparsanız yapın, müşteriniz sizden ayrılmadan, sizden çıkmadan önce onlara sizinle alakalı dışarda konuşmalarını sağlayacak bir şey kesinlikle verin. Bu herkese verildiği bilinen bir kartvizit gibi değil, size anlattığım gibi kurgusal şeyler düşünülerek yapılması gereken bir pazarlama tekniğidir. Sizde bahsettiğim pazarlama kafasına büründüğünüzde bu videoda anlattıklarıma benzer pazarlama tekniklerini büyük firmaların fazlasıyla kullandığını görebilirsiniz.

Müşterilerinizin sizinle alakalı dışarda başkalarıyla paylaşacağı şeyler verebilmek bir ustalık işidir ama bunu yapmaya niyetlendiğinizde sizde emin olun ki fazlasıyla karşılığını aldığınızı göreceksiniz.

ÖNCEKİ YAZI
Daha Çok Kazanmak İçin Yapman Gereken 5 Şey
SONRAKİ YAZI
Aldığınız Sonuçları Arttırma Garantili Reklam İpuçları

0 Yorum

BİR YANIT BIRAKIN